office@neurokinetic.ro  0775 147 973
Hai in comunitatea noastra

Kinetoterapie neurologică

Kinetoterapie neurologică este tratamentul persoanelor cu tulburări de mișcare și funcționale care au avut originea în sistemul nervos central: creierul și măduva spinării.

 Aceste afecțiuni se pot manifesta ca slăbiciune musculară, echilibru și coordonare afectate, spasme musculare necontrolate și tremor, pierderea funcției și scăderea senzației. Afecțiunile neurologice pe care le tratăm includ, dar nu se limitează la:  

– Accident vascular cerebral 

– Boala Parkinson 

– Tulburare neurologică funcțională (FND) – 

– Leziuni spinale și leziuni cerebrale traumatice 

– Scleroză multiplă 

Kinetoterapeutul va discuta problemele cu dumneavoastră și va propune obiective pentru reabilitare. Se va efectua o evaluare funcțională pentru a analiza orice probleme de mișcare și vor concepe un program personal de reabilitare pe baza constatărilor. 

Kinetoterapia neurologică poate include terapii practice, prescripție specifică de exerciții cu un program de exerciții la domiciliu, împreună cu rezolvarea problemelor practice ale dificultăților dumneavoastră funcționale. Acest lucru se poate face în sala noastra de tratament aici, la clinică sau acasă, dacă este mai potrivit.

Kinetoterapia în Scleroza Multiplă (SM)

Kinetoterapia poate fi un tratament extrem de eficient pentru persoanele cu SM. În primul rând, kinetoterapia poate îmbunătăți mobilitatea, flexibilitatea, forța, controlul muscular, echilibru și coordonarea.

Terapeuții vor lucra cu pacientul pentru a-i dezvolta programe de exerciții personalizate, care vizează îmbunătățirea amplitudinii mișcărilor și a mobilității articulațiilor. Acest lucru poate ajuta la prevenirea contracturilor și la îmbunătățirea calității vieții pacientului.

Beneficiile timpurii ale exercițiilor regulate  includ: creșterea aptitudinii cardio-respiratorii, creșterea forței și rezistenței musculare, reducerea oboselii corporale, îmbunătățirea moralului și creșterea capacității de a îndeplini sarcinile zilnice cu o forță mai mare. Acest lucru este, de asemenea, semnificativ eficient în controlul simptomelor SM și îmbunătățirea sănătății . Deoarece acești pacienți prezintă frecvent slăbiciune (în special, la extremitățile inferioare) și oboseală; ca urmare a efectuării exercițiilor, aceștia pot fi capabili să depășească slăbiciunea extremităților inferioare, ceea ce duce adesea la oboseală și mers afectat. Astfel, va reduce semnificativ severitatea oboselii după efort la pacienții cu SM

În plus, kinetoterapia poate fi un tratament motivant și pozitiv pentru pacient. Terapeuții pot lucra cu pacientul pentru a-i dezvolta încrederea și capacitatea de a-și gestiona simptomele. De asemenea, poate fi un mod de a-și îmbunătăți sănătatea fizică și mentală, astfel încât pacientul să se poată bucura de viață la maximum 

In concluzie, Kinetoterapia poate fi un tratament extrem de valoros pentru persoanele cu scleroză multiplă. Prin îmbunătățirea mobilității, forței musculare, echilibrului și a stării generale de sănătate, fizioterapia poate ajuta pacientul să se simtă mai bine și să se bucure de viață la maximum.

Kinetoterapie de grup

Kinetoterapie de grup

Deși nu ne place foarte mult, facem excepții în care acceptăm să lucrăm cu 1-3 persoane în același timp. Însă acele persoane au nevoie de cateva sesiuni de lucru individual, cu terapeutul, pentru a implementa niște baze solide a posturii sau a patologiei pe care urmează să o avem în vizor. 

Kinetoterapie pediatrică

Kinetoterapie pediatrică 

Evaluare și tratament pentru copiii cu vârsta între 0-16 ani, inclusiv:

Sfaturi și tratament pentru bebelușii și copiii mici cu întârziere în dezvoltare.

Condiții neurologice

Leziuni, cum ar fi entorsele și recuperarea după fracturi 

Probleme musculoscheletice legate de creștere și postură.

Evaluare completă detaliată cu sfaturi și programe personalizate pentru ca copiii și îngrijitorii lor să continue acasă. 

Vizitele la domiciliu, la creșă și la școală pot fi efectuate dacă este necesar pentru a trata un copil într-un mediu familiar. 

Evaluări și tratamente adaptate în funcție de vârstă pentru a ajuta fiecare pacient să se simtă confortabil și în siguranță. Jocurile și jucăriile sunt folosite pentru a face sesiunile distractive pentru pacienții mai tineri.    

Evaluări ale locului de muncă

  Evaluări ale locului de muncă

Aceasta implică consiliere și asistență în prevenirea, tratarea și gestionarea problemelor legate de muncă și putem oferi, la cerere ,evaluări . 

Putem să oferim sfaturi atunci când înființăm un nou birou sau să evaluăm întreaga forță de muncă și să facem recomandări pentru orice îmbunătățiri necesare. 

Vă putem ajuta cu gestionarea afecțiunilor pe termen lung, cum ar fi leziunile de încordare repetitivă, pentru a vă ajuta să vă maximizați potențialul. 

Prețurile depind de nevoile individuale. Vă rugăm să ne contactați pentru a discuta cerințele dvs

Vizite la domiciliu 

Vă putem vizita acasă pentru a vă ajuta cu mobilitate, reabilitarea inițială după intervenții chirurgicale și alte probleme musculo-scheletice care vă pot îngreuna să ajungeți la noi. Evaluările la domiciliu durează în mod normal o oră și variază în funcție de nevoile individuale.